TAIJI - TAICHI - relaxuj v Brně

TAIJI - TAICHI - relaxuj v Brně

Tai chi pro začátečníky Brno

Wudang Taiji (Tai chi), jako i jiné druhy Tai chi quan, je často popisováno jako meditace v pohybu.

Tai chi má široké komplexní užití. Sportovní, relaxační, bojové a duchovní kultivace. Všechny druhy se prolínají a záleží na charakteru tréninku, kterou složku budete chtít rozvinout. Kurzy Tai chi jsou tedy pohyb a meditace současně. Tai chi jsou cviky, které mají příznivé účinky na zdraví, které zklidní mysl a tím se postupně dostavuje takzvaný vnitřní mír, nebo vnitřní klid … to znamená ústup psychosomatických zdravotních problémů.

Kurzy Tai chi Wudang-Brno.czNa kurzech cvičení Taiji, je velmi důležité, jak k tréninku přistupujete. Je důležité kdo vás do prvních kroků a pohybů uvede. To se samozřejmě týká také kurzů Qi gong (Čchi kung) nebo Kungfu. Váš trenér nebo mistr by vám podle mého názoru měl ukázat jakým způsobem se k tréninku postavit a jak trénovat. U Taiji se soustředíme především na uvolnění celého těla, což je alespoň ze začátku poměrně dost obtížné pro žáky, kteří se sportu nebo pohybu obecně moc nevěnovali, nebo se věnovali příliš jednostranému sportu. Váš trenér vás může svým přístupem velice podpořit, nebo vás může také velmi lehce odradit. To ovšem platí oboustraně. Doporučuji nenechat se odradit, raději si promluvte s lektorem nebo změňte školu. Tai chi se může stát vaším doktorem i psychologem současně … Může Vám velmi pomoci jak fyzicky, tak psychicky.

Wudang Taiji může začít cvičit kdokoli v jakémkoli věku, právě pro jeho charakteristický rys, což je pomalý, plynulý pohyb. Vliv tohoto pravidelného cvičení lze pocítit překvapivě brzy. Součástí Taiji tréninku jsou také základy. Základní pohyby, které vaše tělo a mysl připravují na úspěšné zvládnutí Taiji sestav. Obecně mohu říct, že čím déle cvičím sestavy, ať už Kungfu nebo Taiji, tím více mám v oblibě právě procvičování těchto základních, velmi důležitých a efektivních pohybů. Tento článek Vám přináší základní myšlenku Taiji a není zdrojem přehršle informací z jistého důvodu. Taiji, jakožto meditace a pohyb, pakliže má splnit svůj účel, nemá moc společného s přílišným přemýšlením, nebo s přehnaným studiem teorií. Při Taiji nemyslíme, ale cítíme a prociťujeme. Pokud by někdo chtěl vědět více, něco konkrétního, neváhejte nás kontaktovat.


,, Čím více víme, tím méně chápeme …

The more you know, the less you understand ,,

TAO TE JING